Varmevekslere for gjødsel og slam

Optimale varmevekslere for gjødsel og slam

Få en gratis gjennomgang av deres varmebalanse

Kontakt oss i dag for å få en gratis gjennomgang og tilbakemelding på deres varmebalanse

Kan veksle gjødsel mot gjødsel direkte

Veldig få varmevekslere på markedet kan veksle gjødsel direkte mot gjødsel uten en vannkrets imellom. Dette kan gjøres i Higashi-veksleren uten tilstoppinger og uten sedimentering av sand. Det gir en mye mer effektiv varmeveksling siden varmetapet mellom den varme strømmen og den kalde strømmen samlet sett blir mye mindre. Man gjenvinner simpelthen mye mer energi.

Veldig lavt trykktap

Varmeveksleren har store kanaler som dimensjoneres i henhold til substrattypen og viskositeten, og veksleren kan håndtere veldig lave strømningshastigheter. Samlet sett oppnår man et veldig lavt trykktap over varmeveksleren på begge sider. Det medfører et lavt strømforbruk på pumpene.

Enkel rengjøring

Hvis det viser seg å være nødvendig å rengjøre varmeveksleren, er det tatt hensyn til dette. Åpninger i endene gjør det enkelt å spyle og rengjøre varmeveksleren. Det er ingen dyre spesialpakninger. Det er også enkelt å koble til et CIP-anlegg slik at rengjøring kjøres helt automatisk med tilførsel av syre til varmeveksleren.

Effektiv varmeoverføring

Med tyktflytende medier som gjødsel og slam oppnår man lett en laminær strømning og dårlig varmeoverføring. Dette forhindres i varmeveksleren her, da det løpende er montert vendere inne i veksleren som sikrer at substratet vendes løpende. Dette gjøres uten å tilføre noe særlig trykktap og uten å skape mulighet for tilstopping av fiber.

Modulært bygget

Varmeveksleren bygges i regulære moduler som er enkle å få inn i en prosessbygning. De krever ikke mye plass i bredden, men det må naturligvis være plass ved endene slik at det er mulig å komme til med spyleutstyr hvis det blir nødvendig å rengjøre veksleren.

Enkel isolasjon

Avhengig av driftstemperaturen kan det være ønskelig å isolere varmeveksleren. Dette er veldig enkelt gjort da varmevekslerens plane sider gjør det enkelt å montere isolasjon av mange forskjellige typer. Har man flere veksler ved siden av hverandre er det også mulig å lage en felles isolasjonskasse rundt vekslerne.

Hvorfor varmeveksle gjødsel mot gjødsel direkte?

en mest effektive måten å gjenvinne varme på er ved å varmeveksle direkte mellom de to strømmene som skal kjøles og varmes.

Varmeveksling med vannkrets

De fleste løsninger på markedet krever to varmevekslere med en vannkrets imellom. I den første veksleren overføres varmen fra gjødselen til vannkretsen, i den andre veksleren skal vannet så avgi varmen til den kalde gjødselen. Hver gang det varmeveksles, taper man temperatur, og med en vannkrets imellom får man altså et temperaturtap to ganger. Det er ikke særlig effektivt!

Direkte varmeveksling

Veksler man derimot gjødsel eller slam direkte mot hverandre, har man kun én varmeovergang og ett temperaturtap. Varmeoverførselen blir dermed mye mer effektiv, og det kan overføres mye mer energi. Dessuten vil man spare strømmen til pumpen på vannkretsen samt en hel del plass.

Få pris på en varmevekslerløsning

Vi vil gjerne beregne en pris på en effektiv varmevekslerløsning til dere.

Ring eller skriv til oss for å få mer informasjon, eller fyll ut skjemaet nedenfor hvis dere allerede har noen av de dataene som trengs for å lage en beregning.

Fyll ut feltene for å få laget en beregning

Vi kan dimensjonere og beregne en pris på en varmeveksler til deg hvis du fyller ut skjemaet her.

Jo flere opplysninger og jo mer nøyaktig det fylles ut, jo bedre.

Har du spørsmål til utfyllingen, ring oss på tlf.: 31 14 44 84

Prinsippskisse som viser hva som menes med primær side og sekundær side.

Vi kontakter dig

Skriv dine kontaktinformationer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vi kontakter deg

Skriv inn din kontaktinformasjon, og vi kontakter deg så snart som mulig.